torstai 1. syyskuuta 2011

Vastavirtaan uiminen..

Ei ole helppo uida vastavirtaan. Se vaatii voimia ja uskoa. Ei ole helppo päästää irti ja antaa virran kuljettaa. Niinä päivinä, kun tunsit toivon, olit onnellinen. Mutta ne päivät kun kadotit valon, olit surullinen. Joskus elämä reunalla ei ole niin yksinkertaista, kun voisit kuvitella. Ei ole helppo tehdä päätöksiä tai suunnitella tulevaa. Ja jos jäät peiton alle haaveilemaan, haaveilet yksin. Et voi kertoa unelmistasi tai todellisista murheistasi. On sinun vain hymyiltävä. Et voi jakaa ilojasi tai tunteitasi, on vain naurettva ja todettava elämän olevan edelleen paikallaan. Ei ole helppo tuntea suuria tunteita, ei niinä hetkinä kun tekisi mieli vain itkeä tai nauraa sydän väärällään. Ei ole helppo olla piiloossa toisilta. Tai valehdella heille, että kaikki on vain hyvin. Ei ole helppoa elää yksin, mutta silti niin monen seurassa.

Joskus miettii, kuinka vaikeaa saattaa jollakin muulla olla. Etsii syytä, miksi minä tunnen näin, vaikka minulla on terveyteni ja ystäväni. Miettii miksi mieltäni ahdistaa ja miksi en osaa enää ajatella positiivisesti. Miksi epäilen kaiken aikaa ja miksi itken, vaikka elämä jatkuisikin. Mutta todellisuudessa elämme vain omaa elämäämme. Emme voi ajatella muita, kun itsellä on vaikeaa. Emme hymyillä, kun toinen hymyilee. On usein vaikea etsiä oikeita vastauksia, kun ei tiedä kysymystä. On vaikea nähdä eteen, kun takana on paljon kipua ja tuskaa. Silloin on helpompi epäillä ja uskoa, ettei maailmassa aina ole hyvää. Että joskus, joku pieni ihminen lopettaa päivänsä ja jossakin äiti itkee lapsensa haudalla. Aina ei voi uskoa parempaan tulevaisuuteen, vaikka jokainen hengenveto sitä kohti pyrkiikin. Ja kun tarpeeksi monta kertaa satutat sormesi opit varomaan. Kun tarpeeksi monta kertaa petyt, opit epäilemään ja niin usein kun olet pettynyt - niin monta kertaa opit olemaan aina vähän surullisempi kuin viime kerralla.

Aina ei valo paista, ei aina yö väisty. Vaikka kevät saapuukin, ei se aina sulata jäätä. Ei se aina lämmitä rosoisen kallion pintaa. Aina et voi voittaa ja niinä hetkinä, kun olet korttisi pelannut ja hävinnyt tiedät, ettei pakassa ole yhtään jokeria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti